O nama

Maxel je mala dinamična grupa  entuzijasta  koja se oduvek zanimala za radio komunikacije.  Preduzeće je osnovano krajem 1992. godine i u samom početku bavili smo se antenama i opremom za prijem satelitskih i zemaljskih TV programa.  Kasnije smo organizovali sopstvenu proizvodnju  uređaja i  opreme za prijem RTV programa koja je uskoro postala poznati brend  među  korisnicima, mahom instalaterima u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori.  Iskustvo u proizvodnji  omogućilo nam je saradnju sa Beogradelektro d.o.o.  i  uz  našu tehničku podršku  licencirano je tri modela fiskalnih kasa za srpsko tržište.  Maxel je istovremeno i centralni servis za fiskalne kase Beogradelektro d.o.o.

Uvođenjem  terminala za vezu kasa i Poreske uprave došlo je do nagle ekspanzije GPRS tehnologije u Srbiji. Danas u Srbiji ima više stotina hiljada specijalizovanih  terminala koji koriste GPRS i mobilnu mrežu  za različite namene.  Takvi su npr. terminali za e-dopune mPOS DT 50 proizvođača Datecs iz Sofije  kao i   naš GPS uređaj za praćenje vozila Maxeltrack  MT001.

Verujemo da je kvalitetna komunikacija  jedan od  osnovnih  preduslova napretka u 21. veku.  Takođe verujemo da  će  vrlo brzo optički kablovi zameniti bakarne,  i da je FTTH (Fiber to the home) postati realnost  za svaku kuću u Srbiji. I da ćemo mi biti jedan od  onih koji će tom razvoju doprineti!